Vandrerhjem i Kroatia

Mange nordmenn elsker å reise, og da er Kroatia et av favorittlandene. Det er både på grunn av det sydlige klimaet og de gode prisene, men også mange andre grunner. De fleste har ikke kunnet dra på ferie på en god stund nå, så derfor kan det være fint å friske opp litt om hva man kan vente seg av opplevelser i dette øst-europeiske landet.

Vandrerhjem i Kroatia
Vandrerhjem i Kroatia

Zagreb

Hovedstaden er et must for dem som er interessert i arkitektur og historie. Byen ligger i innlandet, og passer derfor som stopp mellom havnebyer. Et pulserende natteliv i en storby på størrelse med Oslo, passer utmerket for dem som vil oppleve den kroatiske hovedstadens bysenter.

Vil man overnatte rimelig for å “maxe” ut opplevelsene, har byen flere hospits å by på. Vil man bo ved gågata Tkalciceva, kan man velge et av mange vandrerhjem i nærheten. Det kan jo være greit etter en lang natt på dansegulvet på et av utestedene i det som mange omtaler som verdens beste partygate. Med fargerik arkitektur og samtidskunst ved Ban Jelacic, er sentrum av byen et spennende sted å være.

Main Square Hostel, bare kalt MSH, er det aller beste vandrerhjemmet i Zagreb. Det er et moderne vandrerhjem til helt utrolig lave priser. Med PS5 og gratis wifi kan man også legge ut sine opplevelser på reisen. Centar vandrerhjem er et annet alternativ. Dette vandrerhjemmet ligger et av byens mange koselige kvartal, et stort marked og katedralen. Her kan man velge rom for en eller flere. Ungdommelig stil med syntetiske farger på vegger og tak. Gratis wifi og sengetøy her.

Dubrovnik

Dubrovnik er kanskje den mest populære byen for nordmenn og med direktefly fra Norge, er det et naturlig valg. Ved Adriaterhavet ligger den vakre byen badet i sol. En eldgammel by fra det bysantiske riket bør vekke interesse og nysgjerrighet.

Dubrovnik
Dubrovnik

Vi vil ta dere med til gamlebyen og Angelina vandrerhjem. Her har man alt man trenger for overnatting i byens ærverdige del. Det er kort vei til severdigheter og fasiliteter når man køyer på dette stedet. Prisene er gode, og med i prisen får man rent sengetøy og håndklær, samt wifi til fritt bruk.

Få følelsen av å bo i Sponza-palasset som ligger i kort gåavstand, bygd på 1500-tallet. Et annet vandrerhjem som er verdt å merke seg er Hostel 365. Dette er som å komme inn i en futuristisk sfære, med chic stil og interiør. Kort avstand til bakerier og barer, gjør vandrerhjemmet til en favoritt blant mange reisende.

Enkel, men moderne innkvartering gjør det fornøyelig å ta inn på vandrerhjemmet. Det er ikke langt til parken Velika eller byens senter med kjøpesenter og promenaden, byens eget Escaperoom Puzzle Punks eller gondolbanen Zicara. Hvorfor dra til Kroatia? Vel, dette landet byr på masse spennende. Dessuten ligger det midt i smørøyet for dem som vil reise rundt i Europa. Sør for Østerrike og Slovenia og en naturlig avstikker fra Italia. Er Hellas og Tyrkia målet, er dette en kjempefin mellomstasjon for dem som farter rundt med sekk og ønsker en seng med litt ekstra for natten.

Comments are closed.