Vandrerhjem i Canada

Man reiser stadig mere og mere rundt omkring i verden. Man ønsker å oppleve nye steder og å nyte naturen og oppleve andre kulturer. Det å kunne farte rundt omkring koster jo gjerne en del penger, og da gjelder det og fine rimelige reisemåter og ikke minst overnattings steder. Vandrerhjem har blitt ett veldig godt tilbud til de mange reisende verden rundt, da det er et rimelig overnattingstilbud med relativt god standard. De flest land verden rundt har vandrerhjem som ligger under HI Hostels sin organisasjon.

HI Victoria

HI Victoria

Ute på Vancouver Island finner man byen Victoria med vandrerhjemmet HI Victoria, byen ligger helt nede på sydenden av øya. Byen har også vert hovedstaden i staten British Columbia siden 1870 tallet. Stedet ligger inne i den gamle historiske delen av bydelen Downtown, her ser man gammel arkitektur og får en følelse av og vandre rundt i historien. Aktiviteter er det mange av i byen og i området rundt, så her trenger man ikke å kjede seg om man vil utforske litt. Craigdarroch Castel er ett flott slott man burde ta turen innom for og oppleve, det ble bygd i slutten av 1800 tallet for den rike Robert Dunsmuir og hans kone Joan. Det er på rundt 2300 kvadratmeter og har nesten 40 rom, plass nok her inne ja. Etter Dunsmuirs død har slottet vært benyttet til ulike ting. Det har blitt benyttet som militærsykehus, som College, som skolekontorer, som Victoria Conservatory of Music og i fra 1979 har det vært museum. Victoria Bug Zoo, Royal BC Museum, Beacon Hill & Park, Olympic Mountain og Strait of Juande Fuca er også vert ett besøk. Ellers så finner man strand, kino, golf, markeder, teater, tema parker og et yrende natteliv her.

HI Edmonton

HI Edmonton

Edmonton er hovedstaden i staten Alberta og her ligger vandrer hjemmet HI Edmonton omtrent midt i byen. Selv om dette er en ganske stor by er området rundt vandrer hjemmet omgitt av park og plener hvor man kan slappe av i. Ellers har jo byen det meste en by kan by på av forskjellige aktiviteter. Kino, shoppingsentre, teater, markeder, vannpark, nasjonal park og ett bra natteliv. Her ligger også Nord Amerikas største kjøpesenter som heter West Edmondton Mall, ett virkelig mekka for de som liker shopping. Her ligger også en av de største universitetene i Canada, University of Alberta med rundt 36 000 studenter. For de som foretrekker mere fysisk aktivitet finner man muligheten for svømming, fotball, basketball, skateboarding, volleyball, hockey, kanopadling eller en fjelltur på sykkel. Mange muligheter her. Av attraksjoner er det vert og få med seg steder som Royal Alberta Museum, Fort Edmonton Park, Royal Edmonton Regiment Military Museum, Telus World of Science ogThe Famous Five. Man har også flere festivaler i løpet av året her, som Edmonton Folk Music Festival, Interstellar, Edmonton Internasjonal Street Performer`s Festival, K Day og Edmonton Internasjonale Film Festival er blant utvalget. Det er bare og søke litt på nettet om tidspunktene på disse festivalene om man vil delta og bestille turen på det rette tidspunktet. Her kan man virkelig få opplevd mye, litt for enhver smak og behag.

Comments are closed.