VANDRERHJEM I ASIA

Etter en flott rundtur rundt omkring i verden setter jeg kursen nå til Asia for og se på hva de har og tilby av vandrerhjem, serverdigheter og aktiviteter i nærheten av vandrerhjemmene.

INDIA

Første stopp blir i Indias hovedstad New Delhi og New Delhi Hostel. Det ligger sentralt til i byen med kort vei til mange aktiviteter. New Delhi er en del av storbyområdet Delhi og er ett av elleve distrikter i hovedstadsområdet.

Her finner man hovedkontoret for den Indiske regjering og myndigheter. Selve New Delhi har et innbyggertall på litt over 250.000. Byen ble hovedstad i 1911 da den Britiske regjering bestemte seg for å bytte ut Calcutta som hovedstad. Det ble de engelske arkitektene Herbert Baker og Edwin Lutyens som stod for tegningene av den nye hovedstaden.

Her finner man mange gamle minnesmerker i den gamle delen av byen, så det er nok og få med seg av historie her. I nærheten av vandrerhjemmet finner du lokale marked, museum, teatre, kino, supermarked og restaurater.

Så går turen opp mot Himalaya fjellene til distriktet Himachal Pradesh, til den lille byen Manali. Manali Internasjonal Hostel ligger fredelig til i byen, med panorama utsikt utover snødekte fjell. Langt vekk fra storbyens mas og jag kan man her nyte det fredfulle fjellet.

Men det er litt og finne på her oppe også, en tur på teater eller det lokale markedet, her finner du også supermarked,shopping areal og en hyggelig natteliv.

    Sorry, photo gallery is empty.

THAILAND

Fra de Indiske fjellene går turen videre til Thailand og til byen Chiang Mai, som ligger nord i landet ikke så langt unna grensen til Myanmar. Hostel Internasjonal Chiang Mai ligger mellom Mae Ping elven og det hellige Doi Suthep fjellet i et fredeligt nabolag.

Chiang Mai var hovedstaden i kongedømmet Lanna i tiden 1296 til 1768, Lanna- kulturen gjør nok til at byen er en av de mest besøkte stedene i Thailand. Byen er også kjent for sine gamle templer, gastronomi og håndtverk.

Her er det masse og finne på i området rundt Vandrerhjemmet som, museum, teater, bysenter, lokale markeder, nasjonal park, gym, golf,motorsport, fisking, fjell klatring og masse andre aktiviteter.

Da går turen videre sydover til hovedstaden Bangkok. Her er det flere vandrerhjem og velge imellom, jeg velger H I YHA Thewet, det ligger i den gamle bydelen av Bangkok. Her kan man oppleve tradisjonal Thai kultur og historiske landemerker.

Bygninger som verdens lengste herskapshus lagd i teak, Thai parlament, Ananta Samakhom Throne Hall, Royal Thai Goverment House og Thai Boxing Stadium. Eller ta en båtur på Chaopraya elven til Tempel of the Emerald Budda og Royal Grand Palace.

Det er ikke lange spaserturen til sky train hvor du kan forflytte deg enkelt og raskt rundt omkring i byen over trafikken. Bangkok har utrolig mye som man kan oppleve av kultur, mat opplevelser, shopping, historie mm. Så det er ingen problemer med og finne på aktiviteter. I nærheten av vandrerhjemmet finner du lokale marked, museum, restauranger, shopping areal og et bra natteliv. Da avslutter jeg min lille tur i Asia for denne gangen.

Comments are closed.