VANDRERHJEM 2

Vår rundreise blant Norges vandrerhjem fortsetter, og med noen flere av tilbudene de har til sine gjester i nærområdene rundt hjemmene.

Mandal Hostel som er et gammelt ombygd fengsel ligger i sentrum av byen, med gangavstand til det meste av aktiviteter rundt i nærområdet. Stedet er kjent for sin lakseelv og som en sjøfarts by, dette er en gammel by med mye historie og vise fram. Noe man kan se på i byens museer og kunstgallerier, men det er mye mere og få med seg her, som strand, fjellområder, parker, turstier, golfbane, sykkelstier mm. Nok av aktivitetsmuligheter her også.

 

Preikestolen blir neste stoppested på turen,  hjemmet ligger like ved Lysefjorden med et ypperlig startspunkt for de som vil ta turen opp til Preikestolen for og se på utsikten. Turen opp til Preikestolen fra hjemmet tar en ca fire til fem timers tid, litt avhengi av formen og farten man klarer og holde. Men det er mye annet og oppleve her, flere turstier oppover i fjellet, strand, sykkelstier, golfbane, gym, museer, teater, skogsområder og restauranger. Her kan du bli med på fugletitting, kanopadling, fjellklatring og dykking eller snorkling, tror nok de fleste finner på noe og gjøre her som de liker.

Bergen Montana blir neste, eller Montana Familie og ungdomsherberge som det også blir kalt. Det har beliggenhet rett utenfor Bergen sentrum ved Ulrikenfjorden litt opp i fjellsiden med panoramautsikt utover dalen. Bergen er jo en stor by så her er det mye og oppleve om man beveger seg litt rundt, men området rundt vandrerhjemmet byr også på mange tilbud for turistene, som en tur opp tau banen Ulriksbanen som tar deg opp til toppen av fjellet med en fantastisk utsikt, banen ligger bare en ca 5 minutters spasertur fra hjemmet.

Det er litt for alle også her, som strand, sykkelstier, turstier, museer, skogsområder, fjellområder, gym, golf, kino mm, du finner garantert noe å fordrive tiden med her.

Førde Vandrerhjem ligger idyllisk til ved Angedalseva som renner ut i Førdefjorden ikke langt unna. Her må man være klar over at dette vandrerhjemmet ikke er åpent hele året, så det er lurt og sjekke på forhånd. Med landlige omgivelser er det ypperlig for barn med muligheter til forskjellige aktiviteter rett utenfor døra som ballspill og bading mm. I nærheten finner man også kino, golf, gym, turstier, museer, nasjonalpark, skiområde, svømmebaseng, teater, vannpark og restauranger. Her er det bare og velge seg det man måtte begjære av aktiviteter.

Sunndalsøra Vandrerhjem ligger innerst i Tingvollfjorden  i utkanten av Sunndalsøra. Her kan man velge mellom leilighet eller hytte etter behov. Det er en flott utsikt herfra, fjell og fjord i skjønn forening. Det arrangeres turer opp i fjellene både sommer som vinter, raftingturer, fjellklatring og brettsport har de også på programmet sitt. Ellers så finner man strand,kino, sykkel og turstier, gym, golf, museer, svømmebaseng, teater, resturanger mm i nærheten av hjemmet. Er man der i Juni så arrangeres det Sunnadal kulturfestival der hvert år, det er også noe og få med seg på turen

Der avslutter vi runden for denne gangen, men vi fortsetter turen videre nordover i neste artikkel.

Comments are closed.