Ut på tur

Det å kunne ta seg en reise rundt omkring i landet og resten av verden har blitt manges store drøm, føle friheten og ta en dag om gangen er en herlig måte å slappe av på. Men det koster jo gjerne en del når man tenker på selve reisen, overnattinger, mat og diverse saker som man trenger underveis. En fin måte å spare en god del penger på er å benytte seg av de mange vandrerhjemmene man finner omtrent overalt i verden, for dette er ett rimelig men likevel ett godt overnattingstilbud.

Trondheim

I Norge har vi fått en god del vandrerhjem som tilbyr akkurat det samme som de andre hjemmene verden rundt, de har jo en fast internasjonal standard som må overholdes. I en såpass stor by som Trondheim finner man også ett vandrerhjem, det er flott plassert omtrent midt i byen men det meste av attraksjoner i nærheten.

Trondheim

Trondheim er en by som har mye å tilby de tilreisende, man finner her masse forskjellige kulturelle aktiviteter og minnesmerker. Den kjente Nidarosdomen, Vitenskapsmuseet, Kristiansen festning, Stiftsgården og Olavsstatuen er noen av dem. Festivaler har området også flere av i løpet av året. Distriktet har også mange idrettsutøvere så det foregår mange forskjellige sportslige aktiviteter omtrent hele året, passer godt for de som er sports interesserte. Byen har ett bra kvelds og natteliv for de som liker å ferdes ute på byen i de sene timer, restauranter finner man også mange av med ett godt og variert tilbud.

Hvordan velge vandrerhjem

Det å legge opp en reiserute for en kortere eller en lengre tur kan bli en utfordring, men med alle de vandrerhjemmene vi har i landet bør det gå greit om man bare tar litt tid til hjelp å studere tilbudene. Hvilket krav stiller man til overnattingen, de fleste vandrerhjem har jo flere alternativer som sovesaler, mindre rom som tar noen personer eller man kan da velge ett privat rom som da selvfølgelig koster noe mere.

Hvordan velge vandrerhjem

Reiseruten er jo litt avhengig hva man vil oppleve på turen, landet vårt er jo ganske langstrakt og alternativene er mange her. Det kommer jo også litt an på i hvilken årstid man skal ut på tur, det er jo noen steder som egner seg bedre en andre på visse årstider. Vinterstid i Nord Norge er jo en spesiell opplevelse med midnatts og nordlyset samt at det er jo festivaler som Midnattsrocken og lignende som foregår der oppe da. Ett godt valg for de som liker å ferdes på de forskjellige festivalene.

Mange forskjellige tilbud

Størrelsen og tilbudene på de forskjellige vandrerhjemmene varierer ganske mye. Man har de små enkle hjemmene hvor man da får seg en seng og tilgang til bad, mens andre igjen er som vanlige hoteller og har cafe, matservering og svømmebasseng. Her kommer hver enkelt sin smak og økonomi inn, men har man ett spinkelt budsjett så velger man jo det rimeligste tilbudet for at turen skal kunne gjennomføres. Når man så har valgt sin reiserute og funnet ut av de forskjellige aktiviteter og opplevelser man vil ha med på turen, da er det bare å pakke.

Comments are closed.