PÅ TUR I SVERIGE

Vandrerhjemmene er blitt veldig populært for mange, ikke bare ungdom og backpackere men også for barnefamilier.

Det er jo et noe rimeligere tilbud en vanlige hoteller og hytter som man kan benytte seg av, det er også stort sett flere aktivitets muligheter rundt disse vandrerhjemmene som passer for de fleste.

På fjellet

På fjellet

Abisko Mountain Station ligger i Lappland og oppe i Abisko fjellet, idyllisk til med god utsikt til fjellene rundt. Den har beliggenhet helt øverst på Kungsledens vandrer rute, som er en populær rute og ta om sommeren, men for all del det er noen som tar turen om vinteren også men da må man være oppmerksom på at ikke alle fjellstuene er åpne hele vinteren. Det er bare et par kilometer til byen Abisko som har flere butikker og shoppings muligheter og som har Tornetræsk sjøen rett ved hvor det er muligheter for fiske, kanoturer og bading. Abisko Nationalpark ligger også rett ved som passer fint til turgåing, andre kjente steder er Lapporten, Mount Nuolja og Aurora Sky Station som er et flott sted og beskue midnattssolen på. Rundt om vandrerhjemmet finner du også turstier, skiområder, museer og lokale markeder. Saltoluokta Mountain Station den ligger på grensen mellom Gællivare og Jokkmokk kommuner. Her er det ingen veiforbindelse så det blir og ta beina i bruk om man skal hit. Ikke langt unna finner du Laponia og nasjonalparkene Stora Sjøfallet og Sarek. Stedet er veldig populært blandt barnefamilier da området egner seg godt til aktiviteter for alle aldre, man trenger ikke og være fjellvant eller atletisk anlagt for et fint opphold her.Sykkelstier, turstier, skogsområde, skiområde, fjell og Nasjonal park er noe av det du finner rett ved hjemmet, man kan også ta seg en båt tur med M/S Langas.

Langs kysten

Da forlater vi fjellet for en stund og legger turen ned til Umeå og til Umeå vandrerhjem. Det er den største byen i Norrland og har da selvfølgelig plenty av tilbud av opplevelser og aktiviteter, vandrerhjemmet ligger midt i byen med kort avstand til alt av tilbud. Her finner du Gammalia open air museum som gir deg en reise tilbake til 1800 tallet eller ta deg en tur til Norrlandsoperanen for de som har den interessen. Badestrand, turstier, skibakker, naturreservat, fornøyelsespark, kino, gym, sykkelstier, teater, supermarked og bysenter finnes rett i nærheten. Litt lengre sydover langs Bottenhavet finner vi Søderhamn/ Rønnskær vandrerhjem, det har en flott beliggenhet på en øy ved rett utenfor Søderhamn med flott utsikt utover vannet. Vandrerhjemmet kommer du til ved og enten bruke egen båt eller ta taxi båt/ ferge som går tre dager i uka, så her det gjelder å planlegge ankomst og avgang om man ikke har egen båt. Stedet egner seg godt til fisketurer, vannsport, bading, fugletitting og båtliv. Om man vil ha litt avveksling er jo ikke turen inn til byen så lang, hvor man finner det meste av tilbudene en by har og by på.

Der avslutter vi dagens rundtur i Sverige for denne gangen, som i  Norge er det her mange flere vandrerhjem og velge imellom, så det er enkelt og legge opp en rute for en flott ferietur.

 

Comments are closed.