PÅ TUR I NORD NORGE

Turen fortsetter rund om på noen av vandrerhjemmene vi har her i Norge og turen har nå tatt oss til nord Norge hvor vi ser på tilbudene der. Det er jo et flott sted for de som liker og ferdes i fjellene og ved fjordene.

Nordkapp

Nordkapp vandrerhjem ligger i Honnongsvåg, med bare en halv times kjøring til Nordkapp platået. Hit har man flere muligheter for og komme frem, en av de mest populære måtene er nok med hurtigruten som har to daglige anløp. Man kommer hit med bil via en syv km lang undersjøisk tunnel fra fastlandet.

Nordkapp er vel en av de mest besøkte turist stedene vi har i Norge, med over 110 cruise båter som kommer hvert år blir det travelt nede ved havnen.

Oppe på selve Nordkapp finner man Nordkappmuseet, Artico Ice Bar, Nordkapphallen, The Gallery- East of the sun, Knivskjlodden mm, nok og få med seg her oppe.

Honningsvåg har jo også litt og tilby av aktiviteter, byen blir betegnet som verdens nordligste by, en betegnelse som mange bestrider og har ført til mang en diskusjon.. Foruten om turismen har byen en av landets største fiskesentre som bidrar til et godt økonomist tilskudd i bykassa.

Det er ikke mangel på aktiviteter i området rundt vandrerhjemmet, du finner Kino, teater, museer, turområder, restaurater mm.

Mehamn

Mehamn vandrerhjem ligger idyllisk til med havet rett på utsiden, med panorama utsikt utover havet og over midnattssolen om sommeren. Her får du guidede turer av forskjellige varianter, en tur til Sletnes fyr frister kanskje, verdens nordligste punkt for fyrtårn. En tur til Nordkyn Europas nordligste fastlands punkt kan også være vert og få med seg på turen.

Her tilbyr de også snøskuter safari, sjø og elvefiske, strand, turstier, sykkelstier, skiområder, restauranger, museer mm, nok av aktiviteter rundt hjemmet.

Båtturer, kanopadling, dykking, hval safari, motorsport, fjellsykling mm er aktiviteter som vandrerhjemmet legger opp til, så man har flere muligheter til en aktiv ferie her i området.

Lakselv

Lakselv vandrerhjem ligger idyllisk til mellom åser og innsjøer, med Stabbursnes fjorden rett ved er det et ypperlig sted for fiske og fotturer. Her finner man også Stabbursdalen Nationalpark ikke langt unna som egner seg godt til fotturer for alle. Ellers så finner du strand, golfbane, gym, museer, svømmebaseng, lokale markeder, shopping, skiområder og fjellområder rett ved vandrerhhjem.

Lofoten

Lofoten

Lofoten Å Vandrerhjem er en kystperle, det ligger helt ute ved Vestfjorden omringet av fjell. Den lille byen Å er en fiskelandsby med gamle tradisjonsrike bygninger, selve vandrerhjemmet er gamle hytter som er blitt ombygd til rorbustil  men god kvalitet og standard på innkvarteringene. Selv om dette er et relatift lite sted er det nok og fordrive tiden med her også, som en tur innom Stockfish Museet eller Hennum Garden eller ta en tur opp en av de mange turstiene og nyte utsikten utover Lofoten. Her finner du også strand, skiområder, skogsområder, rastauranter og fiskemuligheter mm.

Der settes sluttstrek for denne gangen, turen opp gjennom Norge med storslått natur. Det er mange flere vandrerhjem langs landet vårt , så det er bare til og legge ut på tur.

Comments are closed.