På tur i fjellene

Det og kunne spare inn en del penger på feriebudsjettet er en flott måte og forlenge ferie turen på. De fleste av oss vil jo gjerne ha det så billig som mulig når vi farter rundt omkring i verden og sparer litt der det er muligheter. Dette gjelder det meste når vi er ute på reisefot, transport, mat og overnatting er jo ting man kan fort spare en god del på.

Oak Charlet

Oak Charlet

Når det gjelder og spare litt penger på overnatting er det og bruke vandrerhjem som man finner rundt omkring i det meste av verden i dag en god ide. Her har man en fastsatt internasjonal standard som holder for de fleste av oss.Fordelen med disse vandrerhjemmene er at de er vesentlig billigere en hotellene verden rundt og beliggenheten er det ikke noe og si på. Ved stranden, på landet eller oppe i fjellene, de er stort sett overalt. Oppe i Himalaya fjellene finner man en god del av disse vandrerhjemmene, her får man en virkelig flott opplevelse som ikke koster så mye. Oak Charlet er vandrerhjem man finner ved tempelbyen Mukteshwar som ligger på rundt 2000 meter over havet. Byen ligger nede ved foten av Himalaya fjellet oppe i fjellsiden med en fantastisk utsikt ut over dalen Gahana Valley under. Vandrerhjemmet har bare fire dobbelt rom og er ett trivelig og intimt sted og tilbringe noen dager ved.

Selv om det er ett lite sted har det en egen spisesal hvor man får kjøpt mat som er i fra lokale produsenter. Det ligger også en flott grill plass ute hvor man da kan tilberede sin egen mat om man heller foretrekker det.Stedet rundt har en god del historiske plasser som man kan besøke, lokalbefolkningen guider deg gjerne rundt i området om du ikke vil rusle rundt på egenhånd. Ikke langt unne ligger flere Lord Shiva templer, Jim Corbet Tiger Reservat, hemmelige grotter. Er man i det sportslige hjørnet kan man ta seg en sykkeltur igjennom løypen The Kumaon Himalaya Ride eller være med på Mukteshwar Maraton, fjellklatring eller rappeling. Mange muligheter i området her. Er man heldig kan man få med seg en del av dyrelivet her også, her finnes hjort, tigre, Himalaya Leopard, villsvin, apekatter og mange fugleraser. Mukteswhar er også ett ypperlig startsted om man skal ferdes vindere innover i Himalaya fjellene.

Jilling Terrace

Også nydelig plassert oppe i fjellsiden ligger Jilling Terrace med en flott utsikt utover dalen og fjellene innover.Stedet ligger ved byen Matial Village som ligger omtrent en og en halv times rusletur unna.

Jilling Terrace

Men selv med en ganske lang spasertur unna bør ikke avskrekke deg, betjeningen og guiden hjelper dere gjerne med bagasjen på veien.Selv om vandrerhjemmet er opprinnelig i fra 30 tallet er det oppgradert til dagens standard så dette er ett koselig gammelt sted. Det finnes mange turruter i området hvor man kan tusle rund på egenhånd, ruter som Gaula River Trail, Kanarkhan Trail eller Panyli Trail er noen av dem. Disse rutene tar det i fra fem til åtte timer og komme seg rundt så det gjelder og komme i gang tidlig på dagen.

Comments are closed.