På tur i Canada

Når man er ute på ferietur forsøker man jo og spare en god del penger på overnattingene, ett godt alternativ er da og bruke vandrerhjem. Her er det en del rimeligere overnattinger enn på hoteller.

Det er ikke noe dårligere enn vanlige hoteller, man har internasjonale regler for hvordan kvaliteten på disse overnattings stedene skal være.

Det finnes vandrerhjem i de fleste landene verden rundt så man har utrolig mange muligheter, enten man liker bylivet eller de mere landlige stedene.

HI Prince Rupert

I British Columbia på vestkysten av Canada ligger vandrerhjemmet Prince Rupert i byen med det samme navnet. Byen ligger ute på øya Kaien som har rundt 12 000 innbyggere og har tilbud til de fleste alderstrinn. Det er veiforbindelse med fastlandet så man kommer lett hit med bil om man ferdes på den måten. En liten flyplass har de også, ellers går det buss og ferger hit så mulighetene er flere.

I området rett ved vandrerhjemmet finner man nasjonalpark, fjellområder, elv, skiområder, turstier, shopping, kino, teatre, golf, gym, svømmebasseng, restauranter, lokale markeder, supermarkeder og ett flott natteliv for de som ønsker dette.

Mulighetene for fiske, fjellklatring, fugletitting, kanopadling, dykking og hval safari er noen av aktivitetene du kan bli på med.

Tofino

Litt lengre syd i byen Tofino finner man vandrerhjemmet Whaler`s on the point guesthouse, stedet ligger idyllisk til ute på en halvøy som heter Vancouver Island.

Her har man en fantastisk utsikt utover havet og til øyene rundt men en virkelig flott natur.

Strand har man rett utenfor vandrerhjemmet hvor man kan nyte avslappende dager. Om man heller vil være med på noen aktiviteter er det flere av de her som, fugletitting, hvalsafari, fisking, båtturer, surfing, dykking og golf.

I nærheten finner man også nasjonalpark, museum, teater, gym, lokale markeder, supermarkeder, bysentre, og mange fine restauranter.

Festivaler er det med jevne mellomrom her også, som Tolfino Shorebird Festival, Torfino Mat og Vin Festival, Pacific Rim Val Festival og Clayoqout Oyster Festival er ett lite utvalg av dem.

Så her er det noe for de som liker naturen og for de som foretrekker bylivet.

Cumberland

Over på østsiden av Vancouver Island ligger Riding Fool Hostel i byen Cumberland.

Vandrerhjemmet ligger i ett ganske gammelt bygg i fra 1895 som selvfølgelig har blitt modernisert for å tilfredsstille kravene til den standard som kreves.

Dette er ett sted som egner seg bra sommer som vinter med en god del aktiviteter i området rundt.

På vinterstid har de flere ski bakker og løyper i området som er flotte for de som liker de forskjellige ski aktivitetene.

På sommeren er det fisking, sykkelturer, orienterings løyper, fjellklatring, hvalsafari og svømming.

Rundt omkring i nærområdet finner man også strand, bysentre, shoppingsentre, golf, museum, teatre, vannpark, oppmerkede turstier og gym.

Det ligger en pub rett ved vandrerhjemmet som er kåret av Skier Magazin til Nord Amerikas beste, en flott avslutning på en lang dag ute på ski med en tur innom her på ettermiddagen.

Stedet egner seg godt for også barnefamilier da det er mange forskjellige aktiviteter i området.

Comments are closed.