NOEN FLERE VADRERHJEM I EUROPA

Etter oppstarten av vandrerhjemmene har det stadig dukket opp nye steder verden rundt. Det har blitt over 4000 vandrerhjem som har over 33 millioner overnattinger i året. Det sier jo alt om hvor populært dette tiltaket har blitt.

TYSKLAND

Vi tar en tur til innom Tyskland og til Augsburg blir blir neste stopp. The youth hostel Augsburg ligger sentralt til i byen med kort vei til det meste.

Her kan du leie sykkel for å utforske byen i fredlig og rolig tempo. Her er det også bordtennis i hagen, bord fotball og biljard i vandrerhjemmet.

I nærområdet er det temapark, kino, bysenter, golf, sykkelløyper, gym, lokale marked, natteliv, restauranger, supermarked, teater, vannpark, skogsområder, fjellområder, museum osv. Alternativene er som rundt de fleste vandrerhjem mange, så man har alltid noe og utforske og oppleve.

Saarbrucken Hostell

Saarbrucken Hostell blir neste stopp, det ligger flott til i landlige omgivelser men har kort vei inn til sentrum av byen.

Saarbrucken er vel egentlig en relatift ung by. Den ble til i 1909 da den ble slått sammen med St.Johann og Malstatt- Burback, men man regner byens historie tilbake til år 999 da det er det eldste dokumentet som refererer til Saarbucken er fra.

Historiske landemerker er steinbroen over Saar, den Gotiske kirken St. Arnual, Saarbrucken slott og den gamle delen av byen.

Foruten om flere museer er det lokale marked, by sentre, gym, sykkel stier, teatre, restauranger og et bra natteliv.

Karlsruhe

Karlsruhe hostell ligger i den nord- østre delen av byen med ca 10 min gange til sentrum, mellom Karlsruhe Palace, the College of Engenering og the College of Education.

Byen har en befolkning på litt over 300.000 innbyggere og ble grunnlagt i 1715. Byen har også de to høyeste domstolene i Tyskland, Fedreal Constitutional Court og Federal Court of Justice.

Denne byen ble planlagt med ett palasstårn i sentrum og så 32 gater som ser ut som eiker ut fra tårnet. Nesten alle av de opprinnelige gatene eksisterer den dag i dag. Byens mest bemerkelsesverdige bygning er nok Karlsruhe Palace som ble bygget i 1715.

Her finner du også St.Stephan kirke som ble byggd i 1808 til 1814, naturhistorisk museum, operahus og The State Art Gallery som ble bygget i 1846 som viser malerier og skulpturer fra seks århundrer, fra Frankrike,Nederland og Tyskland.

Som i byer flest er det også litt annet og finne på som golf, bysentre, lokale markeder, restauranger, supermarked, teatre, svømmebasseng, vannpark og ett yrende natteliv. Her er det også områder som står på Unesco`s verdensarv liste.

Luxemburg

Hostellet Luxemburg City ligger like ved sentrum av byen, med kort avstand til det meste byen har og tilby.

Byen med sine gamle kvartaler og befestning ble satt på listen til Unesco`s verdensarvliste i 1994. Luxemborgs historie beregnes påbegynt i året 963, så dette er en gammel by med mye historie. Som man finner mye av på i de forskjellige museene i byen.

Luxemburg City History Museum, Det National Museum of Military History og Grand Duke Jean Museum for moderne kunst er noen av dem. Som de fleste byer har de litt av hvert og tilby av aktiviteter, som temapark, kino, gym, sykkelstier, teatre, svømmebasseng, supermarked,nasjonalpark, by sentre og restauranter. Noe for enhver smak.

Comments are closed.