ISLANDS VANDRERHJEM

Vandrerhjemmene er blitt et veldig populært overnattings sted for backpakkere og småbarns familier, rimeligere en vanlige hoteller med nesten like god kvalitet på rommene. Tilbudene verden rundt har blitt mange med årene. Det har blitt mere en 4000 vandrerhjem med godt over 30 millioner overnattinger årlig.

Island

Da går turen til Island, og første stopp på turen blir på Vagnsstaoir vandrerhjem. Som ligger i Suoursveit området ca 50 km vest fra Høfn og 28 km øst for Jøkulsarlon.

Vandrerhjemmet ligger i ett område omringet av vakre fjell. Med mange turstier oppover i fjellområdet hvor du også kan utforske geologien til denne vulkanske øya. Hjemmet ligger rett ved havet og ikke langt unna Vatnajøkull Nasjonal Park.

Det er kort vei til stranda, men er vel muligens litt for kaldt for di fleste for å ta seg en svømmetur om en da ikke liker «isbading».

Det forekommer at man får besøk av seler som ligger på stranda og nyter solen. Hvaler kan også sees fra stranda av og til, ett fasinerende syn å se.

Her er det sykkel løyper, golfbane, museum, lokalt marked, vannpark, areal som står på Unesco`s verdensarvliste. Fra vandrerhjemmet arrangeres det også snøskuter turer til Vatnasjø, Europas største isbre. Så dette stedet har en mulighet for di fleste interesser.

Reykjavik

Neste stopp blir i hovedstaden Reykjavik og Reykjavik City Hostel. Det ligger i hjertet av Laugardalur Park og vegg i vegg med Islands største geotermiske basseng.

En spasertur på ca 30 min tar deg til Reykjavik sentrum eller en 10 minutters sykkeltur. Her finner man strand, temapark, golf, gym, lokalt marked, museum mm. Som hovedstad finner man selvfølgelig også et bra natteliv.

Her er det også nasjonalpark bare 10 km unna  og areal som er på Unesco`s verdensarvliste. Kan også nevne Laugavegur, gågaten i Reykjavik som også er en turistattraksjon.

    Sorry, photo gallery is empty.

Og til sist Reykjavik kunstmuseeum som inneholder den største bildekunstsamlingen på Island. da forlater jeg Reykjavik og setter kursen til den nordøstlige delen av Island.

Da ble en det stopp på Kopasker vandrerhjem. Kopasker ligger ikke langt unna Jøkulsargljufur nasjonalpark. I Nasjonalparken ligger Dettifoss den kraftigste fossen i europa. Med vannføring på 600 kubikkmeter per sekund i flomtiden.

Her ligger også di mindre fossene som Hafragilfoss og Vigabergsfossen. Stedet er også kjent for di mange fugleslagene som holder til her. Idielt for fugletittere. Ellers er det også strand her, golf, fjellområder, nasjonalpark, mm.

Keflavik vandrerhjem er neste stoppested. Det ligger rett ved Reykjanerbær og ikke langt unna Keflavik internasjonale flyplass. Vandrerhjemet har ett lite privat museeum om kraftkaren Reynir Leosson. Mannen som ble kjent for sin sterke kropp. Han begynte sin karriere som smed og jobbet som motor reperatør, det medførte til mange tunge løft resultatet ble en skikkelig kraftkar som løftet 290 kilo. Han fikk også sitt navn i Guinness`s world record book. Han lagde også en film om sitt liv «Verdens sterkeste mann» en film om sikkerhet på jobb osv.

Den kjente Blue Lagoon ligger bare en 15 min tur herfra. Det arrangeres også turer fra vandrerhjemmet dit og til hval titting, museumer og andre aktiviteter i området. Her er det også strand, golfbane, gym, sykkelløyper, kino, temapark mm. Ett opplevelserikt område.

    Sorry, photo gallery is empty.

Comments are closed.