Flotte vandrerhjem i Norge

Flotte vandrerhjem i Norge

Det er mange måter og bruke noen fridager eller ferien på, en god del velger å bli i nærområdet mens andre igjen drar gjerne så langt unna hverdagen som man kan komme. De fleste velger å planlegge turen godt og reservere overnattinger i god tid før turen starter, men det er jo også blitt ganske mange som bare starter turen omtrent på lykke og fromme. Når man ikke har lagt noen planer er det jo også mye enklere å ombestemme seg underveis og bytte neste reisemål.

Hva skal man velge av overnatting

Hva slags overnatting man skal velge varierer jo etter hvert sitt behov, noen har med telt som da flittig brukes, dette er nok det billigste alternativet. Ett annet godt tilbud enten man reiser rundt alene eller om man er en familie på tur er å benytte seg av de mange vandrerhjemmene som finnes.

Hva skal man velge av overnatting

Det finnes veldig mange vandrerhjem her i landet og på verdensbasis er det godt over 4000 vandrerhjem i dag. Tilbudene på disse vandrerhjemmene er ganske likt over hele verden, for de har alle en fastsatt standard som skal holdes som at man kan velge om man vil sove i en sal eller om man vil ha enerom. Plasseringene på de omtrent 80 vandrerhjemmene vi har i Norge er godt variert i byer, små tettsteder, ute på landsbygda og oppe i fjellene. Så man kan fint legge opp til en ferie sånn at alle får en del av sine interesser oppfylt. I områdene rundt disse hjemmene er det som oftest mange aktiviteter som man kan bli med på om man foretrekker det. Det finnes oppslagstavler på de fleste hjemmene som informerer om aktiviteter og turer i nærområdet, samt lapper med forslag i fra andre om å bli med videre som reisefølge. Det er jo en flott måte å bli kjent med nye mennesker på.

The Old Jailhouse Mandal

The Old Jailhouse Mandal

Omtrent midt i Mandal ligger vandrerhjemmet The Old Jailhouse, en gammel fengselsbygning som har blitt bygd om. Hjemmet ligger i ett koselig strøk preget av en god del eldre bebyggelse og passer ganske godt inn her. Der er gangavstand til det meste som Mandal har og tilby, strand, kino, kjøpe sentre, lokale markeder, golf, restauranter, museum og masse annet. Her kan man få ett opplevelsesrik opphold i en veldig koselig by.

Ålesund

Vandrerhjemmet Ålesund Hostel ligger også flott plassert midt i byen med alt hva byen har og tilby sine gjester. Her har man Atlanterhavsparken, Tueneset, Jugdenstilsenteret Museum, Ishavs museet Aarvak, Sukkertoppen og Godøykystmuseum er noen av attraksjonene man finner i området her.

Ålesund

Man har også muligheter til å ta seg en båttur innover i Geirangerfjorden herifra, det er jo en utrolig flott og fascinerende tur. De fleste har jo hørt om disse flott fjordene vi har her i landet og Geirangerfjorden er en av de flotteste vi har. Man har ett yrende natteliv og mange gode spiseplasser i byen så utvalget er stort. Selvfølgelig er det mange muligheter til shopping og kinobesøk, flotte parker og havneområder hvor man kan nyte på en spasertur.

Comments are closed.