ENGLAND & SKOTTLAND

Vandrerhjemmene finner man stort sett over hele verden, med utrolig mange tilbud rundt omkring. Denne gangen går turen først til Skottland.

Skottland

Første stopp på reisen blir i byen Kirkwall som ligger i Orkney Isles og til vandrerhjemmet Kirkwall SYHA Hostel.

Ett fint utgangspunkt for opplevelser i området . Enten du vil bli på fastlandet eller utforske øyene rundt. Gangavstand til strand, kino, golf,lokalt marked museum og sykkelløyper.

    Sorry, photo gallery is empty.

Her arrangeres det også festivaler utover sommeren og høsten. Som den store Orkney Folk Festival i mai og St. Magnus Festival i juni. Den internationale anerkjente Science festivalen i september og den intime fortellings festivalen i oktober.

Her er det også masse dyreliv man kan se på, fra seler til valer og tusenvis av sjøfugler. Mange tilbud for natur og festival elskere på dette stedet.

Da går ferden videre til  Lock Lomond & The Trossachs National Park til Rowardennan Lodge Shya.

Det ligger idyllisk til rett ved Lock Lomond sjøen. Ikke langt unna Queen Elizabeth Forest Park.

Her er det strand, turstier, naturskjønne fjellområder, nasjonal park og skogsområder rett ved vandrerhjemmet.

Da forlater jeg Skottland og beveger meg nedover til England.

England

Da blir det Hemsley som blir første stoppested i England og til vandrerhjemmet YHA Helmsley. Hjemmet ligger koselig til og egner seg til og utforske naturen i området, kysten og byen York.

Vandrerhjemmet ligger i en av Yorkshire`s vakreste markedsbyer . Her er det temapark, kino, sykkelløyper, golfbane, turstier, museum, nationalpark, vannpark, skogsområder, gym, restauranger, natteliv, teater og supermarked. Noe for enhver smak.

    Sorry, photo gallery is empty.

Burley

Ferden går videre, neste stopp blir YHA Poppit Sands, det ligger i den nordre enden av Pembrokeshire Coast National Park.

Med flott utsikt over Cardigan Bay med panorama sjøutsikt. Flott sted for strandløver.

Her er det mange tilbud i nærområdet som, temapark, strand, kino, sykkelløyper, gym, golf, turstier, markeder, museum, nationalpark, svømmebaseng, teater, restauranger og natteliv.

    Sorry, photo gallery is empty.

Siste stopp i England denne gangen blir YHA New Forest . Det ligger idyllisk til i skogkanten ” New Forest “, men bare noen få km unna det urbane livet.

Her finner vi Beaulieu motor museum og standen ved Bournemouth, her er det sykling og ponniridning. Her finnes også temapark, kino, bysenter, sykkelløyper, turstier, lokale marked, museum, nationalpark, restauranger, badebasseng, vannpark, supermarked og natteliv for og nevne litt av hva stedet har å tilby.

Shetlandsøyene

Så kommer turen til Shetlandsøyene. Øygruppen består av 15 bebodde og 85 ubebodde øyer. Den største øya er Mainland hvor Lerwick ligger, øygruppens administrasjonssenter og eneste by.

Her er det kun ett vandrerhjem, Islesburg Youth Hostel. Som ligger i Lerwick. Dette vandrerhjemmet ligger fint til for å oppleve og utforske Shetlandsøyene.

Vandrerhjemmet ligger i nærheten av restauranter, lokale fasiliteter, historiske steder og dyrelivsenter. Her er det også litt for enhver smak. Strand, kino, sykkelløyper, golf, gym,turløyper, lokale marked, museum, svømmebaseng, teater, supermarked og badeland. Shetland er et sted med kompleks geologi, med tallrike forkastninger og foldeakser.

Mye av Shetlands økonomi er avhengig av di oljeførende sedimentene i havområdene utenfor. Shetland har et temperert atlanterhavsklima, som medfører at sommrene som regel er lyse og kjølige. Vintrene er mørke og milde. Shetlandsøyene blir også kaldt ett forblåst paradis midt i havet.

    Sorry, photo gallery is empty.

Comments are closed.