En liten rundtur i Norge

Helt siden vandrerhjemmene startet opp sine første små plasser i Tyskland og frem til i dag har det skjedd veldig mye.

Retningslinjer som gjelder alle vandrerhjemmene ble endret, og antallet har vokst ganske betraktelig frem til i dag. Hit til landet kom jo vandrerhjemmene i 30 årene, og vi har nå i dag litt over 80 vandrerhjem fordelt utover i landet. Rundt halvparten av disse er bare åpne på sommeren på grunn av beliggenheten.

Tønsberg

På en liten rundreise i landet, nærmere bestemt i Tønsberg ligger Tønsberg Vandrerhjem. Stedet finner man ganske sentralt i byen med Osebergskipets baug, Slottsfjelltårnet og Slottsfjellmuseet.

Det tar bare noen få minutters spasertur i fra togstasjonen så er man der. Som de fleste byer har man her mange ting man kan få oppleve, da spesielt på sommerstid. Teatersommercamp, sommerkino for barna, slåtte kurs, båtrace og en del forskjellige typer konserter. Mange muligheter for både de små og store her i området.Det er heller ikke lange turen ned til stranden hvor det også er en del aktiviteter som foregår eller om man heller foretrekker en tur til Activ badeland med sklier, boblebad og badstue.

Nordkapp

Nordkapp

Helt oppe ved Nordkapp ligger Nordkapp Vandrerhjem inne i selve Honningsvåg. Det tar bare en rundt 30 minutters biltur så er man på Nordkapp platået som jo er ett must når man er her oppe.

Her har man også muligheter til og få opplevd mye forskjellige ting som The Gallery East og the Sun, Nordkappmuseet, Nordkapp Jul og Vinterhus, Honningsvåg kirke, Artico Ice Bar, Nordkapphallen og Knivskjelodden.Det arrangeres også ATV safari, North Cape Winter Toure, fisketurer også isfiske, snøskuter turer, foring av rein og fuglesafari. Med andre ord her er det ikke kjedelig å oppholde seg.

Flørli

Midt inne i Lysefjorden ligger Flørli Vandrerhjem flott til flott til ved vannkanten og med fjellet rett på den andre siden.Hit kommer man ikke med bil, men det er fire ferjeankomster hver dag.

Flørli

Dette er ett sted for de som liker og ferdes ute i naturen, det som nok stedet er mest kjent for er Flørli trappene. Dette er verdens lengste som har 4444 trappetrinn.Når man kommer opp på toppen der så får man en fantastisk utsikt utover Lysefjorden, så det er vert turen.Ellers så har man flere turløyper både oppover i fjellene rundt og bortover langs fjorden, og Preikestolen ligger kun åtte kilometer unna. For de som liker å bruke beina blir det en flott tur dit også. Ute på fjorden er det også en del man kan være med på, kanoturer, fiske og selvfølgelig bading på sommerstid.

Ålesund

Ålesund

Omtrent midt i Ålesund ligger Ålesund Vandrerhjem i en flott gammel bygning. Ålesund er jo en ganske stor by så her er det mye man kan oppleve om man ønsker. Atlanterhavsmuseet, Jugend stilsentret, Sukkertoppen, Tueneset, Ishavsmuseet Aarvak, og flere andre museer.Ålesund er jo også ett ypperlig sted for de som vil en tur innover i Geirangerfjorden og nyte den flotte naturen der inne.

Ellers har man jo selvfølgelig mange spisesteder, drikkesteder og shoppingsteder så man trenger ikke og kjede seg her heller.

Comments are closed.